Svart Australorps
Svart Australorps
Eier Mone Løvøy
Svart Australorps
Svart Australorps
Eier Mone Løvøy
Åkerhønefarget Brahma
Åkerhønefarget Brahma
Eier Mone Løvøy.
Sol og sommar på Hjartåberga
Sol og sommar på Hjartåberga
Laksefarga Faverolle
Laksefarga Faverolle
Eier Mone Løvøy

Hjartåbygda i mitt hjarte

Her er villsauane til Mone og Bernt. Gadren deira ligg i bakgrunnen på bildet.

Her er villsauane til Mone og Bernt. Gadren deira ligg i bakgrunnen på bildet.

Hos Bernt og Mone herskar det ro og harmoni, familie og dyr står i fokus. Det er alltid koselig å komme på besøk i dei naturskjønne omgivelsane i Hjartåbygda. Som du ser i bilde til høgre ligg garden deira mellom fjell og fjøre, dette er ei perle som mange kan misunne dei. Mone og Bernt har derive med villsau i mange år, pr dags dato har dei 15 sau og 2 verar, med eit gjennomsnitt på 2 lam per søye er dette god butikk. Slakta vert henta heim frå slakteriet ferdig pakka og distribuert til dei som har bestilt dette fantastiske kjøtet. Ingen ting går til spille, dei er opptatt av å ta vare på alle resursar rundt seg, også skinna vert sendt på garveri, henta heim og solgt.

Dei har etter kvart bygt seg opp ein fin flokk med høns, Mone står oppført som oppdrettar av svart Australorps og det forundrar meg ikkje om det kjem til fleire raser neste år. Her finnest mange raser men ikkje alle har rett make, Mone sel gards egg i tilegg til rugeegg og kylling. Rugemaskina rullar og går, så her kjem mange spennande raser som er klare neste sessong. Hitil i år er det klekka Brahma, dverghøns og laksefarga Faverolle.

Fjøsen er delt i fleire avdelingar og på utsida har dei laga til ein super rovdyrsikker garde som hønsa storkosar seg i. 

Fjøsen                      Isa Warren                 Silkemix og Araucana     Div

Brahma kyllingar        Svart Dverg kochin høne

Mone annonserer stadig vekk med: "Ferske egg frå lykkelige høner til salgs. Kr 35 for 12 stk. Berre å stikke innom Hjartåbygda :-)" på facebook, og dei går unna som varmt hvetebrød.

Etter ei god runde på tunet med besøk i fjøs og mating av kaniner, var det klart for grilling...og kva anna en deilige lammkotelettar av eigenproduserte lam frista med salat og eigen dyrka grønnsaker ++ som tilbehør  på bordet. Fantastisk!!! 

Nyeste kommentarer

17.01 | 17:21

Hei! Er det noen som kan skaffe meg noen halefjær fra påfugl? Løse fjær som naturlig faller av er glimrende. Skal brukes til fluebinding

30.06 | 08:34

Hei
Er det noen som har indisk løpeender for salg? Er interessert både i voksne, kyllinger og rugeegg.

13.02 | 16:35

Noen som har ruge egg av isabellafarget Brahma?

11.12 | 16:13

Hei noen her som har brakel /eller driver med de?

Del denne siden