Det første en må ha er raserene fugler(også fargevariasjonene), rasene må også være i den skandinaviske fjærkrestandarden.

Fuglene du vil stille ut må være født samme år som utstillingen, og så tidlig som mulig på våren (mars/april for mellomstore eller små raser, store raser burde klekkes i januar, senest februar), slik at de er ca 5-6 mnd (varierer mellom de forskjellige rasene) når de skal stilles ut, hanene burde være 1mnd gamlere enn hønene, og hønene er på det fineste etter de har lagt sitt første egg.

For og stille ut fugler så må de være ringmerket med ringer fra NRFF (norsk rasefjærfeforbund). De skal settes på kyllingene når de er ca 5-7 uker gamle. Ringene er nummerert og pluss årstall, ringene blir også registrert på oppdretter.

Påmelding ca 3 uker før utstilling, og dyrene skal ha en vetrinærattest, og den kan ikke være gamlere enn 7 dager før utstilling, og den skal vises før fuglene blir satt i bur.

Arrangørene ordner med mat og vann til fuglene.

Fuglene burde også vaskes før de stilles ut, da møkk kan trekke ned vurderingen av fuglen.

Endre Romuld

copyright Andreas Vorland

Nyeste kommentarer

17.01 | 17:21

Hei! Er det noen som kan skaffe meg noen halefjær fra påfugl? Løse fjær som naturlig faller av er glimrende. Skal brukes til fluebinding

30.06 | 08:34

Hei
Er det noen som har indisk løpeender for salg? Er interessert både i voksne, kyllinger og rugeegg.

13.02 | 16:35

Noen som har ruge egg av isabellafarget Brahma?

11.12 | 16:13

Hei noen her som har brakel /eller driver med de?

Del denne siden