Bilder frå Lands Utstillinga 2012

Landsutstillinga var i regi av Vestfold Hobbyfjærfeklubb og Østfold Hobbyfjærfeklubb, ca 980 fugler var påmeldt. Desse fordelte seg på 276 høns (24 raser) 608 dverghøns ( 26 raser), en fasan og resten svømmefugl (3 gås og 10 ande raser). Hollandsk dverg var den rasen det var flest av, i alt 177 stk. I tillegg var det voliere med fugler som ikke deltok men ble bedømt, her var det flere vaktelraser: Bobwithe vaktel, Bergvaktel, Blåskjell vaktel osv. Det var 66 utstillere til sammen.

Best in show ble en gullhalset Hollandsk dverg med 97 poeng av 100.

Fra Møre og Romsdal var det fire voksne som stilte ut høns. 

Fra Valldalen stilte Jan T. Jemtegård, Kjetil Uri, Sandra Uri, Maria M. Uri, Victoria P. Uri og Kjellrunn Uri dei tre sist stilte som junior.

Fra Valldalen var det Hollandsk dverg i 9 forskjellige farger. Kjellrun sine rødsalet Hollandsk dverg gjorde det spesielt bra.

Gjøran Storesæter stilte også med flere farger Hollandsk dverg,  Antwerpner Skjegg høns og Maran. Her var det sølvhalset Hollandsk dverg som oppnådde det beste resultatet.

Alle frå Møre og Romsdal reiste hjem med flotte premier, diplomer og ærespriser. Poenglisten viser at våre fugler ligger på topp i kvalitet.

Dommere fra Danmark, Sverge og Norge bedømte fuglene. De fleste dommerne har spesialisert seg på å bedømme bestemte raser og bedømmingen er upartisk, dvs at dommerene ikke vet hvem som eier fuglene. Til forskjell i katt og hundemiljøet.

Det som er fordelen med å få fuglene sine bedømt er at man får en bedømmelse på om fuglene er raseriktig i forhold til blant annet kroppsbygning, fjærdrakt og  størrelse.

Det er veldig kjedelig å avle på raser som etter en tid viser seg ikke å vere renrasede. 

På LU kan man knytte kontakt og bli kjent med oppdretter og utstillere fra store deler av landet. Dette er nyttig vist man er på utkikk etter en spesiell rase eller trenger blodfornying (nye gener) til sine høns. Om man ikke finner det man leter etter er det alltid noen som kjenner eller vet om noen, som har det du leter etter.  

På lørdags kvelden var det markering av Østfold Rasefjærfeklubb sitt 30 års jubileum og ca 80 personer var samlet til markering i "Den gamle losjens" lokale i Tønsberg.

Fugleprat ble det iallefall.... 

På slutten av utstillingen kan man også få kjøpt høns med bra bedømmelse.

Håper at flere fra klubben vår stiller neste år, dette er virkelig en opplevelse å få med seg.

Gjøran Storesæter.

No manglar vi berre kommentar på bilda det kjem :) Mvh Sylvi

Nyeste kommentarer

17.01 | 17:21

Hei! Er det noen som kan skaffe meg noen halefjær fra påfugl? Løse fjær som naturlig faller av er glimrende. Skal brukes til fluebinding

30.06 | 08:34

Hei
Er det noen som har indisk løpeender for salg? Er interessert både i voksne, kyllinger og rugeegg.

13.02 | 16:35

Noen som har ruge egg av isabellafarget Brahma?

11.12 | 16:13

Hei noen her som har brakel /eller driver med de?

Del denne siden